Egészség megőrző klub

Április 11-én a klubban az emésztőrendszeri problémákról lesz szó egy kicsit másként.

Tisztelt Pácienseink! A következő alkalommal dr. Pászthory Erzsébet gastroenterológus, háziorvos lesz a vendégünk, akivel az emésztőrendszeri problémákról fogunk beszélgetni, de egy kicsit más nézőpontból.

Tovább »

Eddigi témáink a klubban

Tisztelt pácienseink! Gondoltam, a jövőre nézve és az érdeklődést fokozva felsorolom, milyen témák hangzottak el eddig a klubban. Kérem további javaslataikat olyan témákat illetően, amikről szívesen hallgatnának előadást.

Tovább »
További klub hírek »

Aktuális

« Vissza

Személyes adatok kezeléséről és védelméről

2012. január 1-től megváltoztak az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény háziorvosi adatkezelésre vonatkozó szabályai.
OEP tájékoztató:

2012. január 1-től megváltoztak az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény háziorvosi adatkezelésre vonatkozó szabályai:

"11.§ (3) A háziorvos a 4. §(1) bekezdés szerinti cél érdekében - amennyiben az érintett ezt írásban nem tiltotta meg - jogosult a hozzá bejelentkezett biztosított által a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybe vett egészségügyi ellátás adatairól tudomást szerezni úgy, hogy az adatokat az egészségbiztosítási szerv elektronikus lekérdezés formájában biztosítja számára. Az érintettet a háziorvos írásban vagy szóban tájékoztatja a tiltakozás lehetőségéről. Az érintett a tiltakozását az egészségbiztosítási szerv részére személyesen vagy postai úton juttatja el."

A módosított szabályozás értelmében a háziorvos jogosult áttekinteni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisában, hogy a hozzá tartozó biztosítottak mikor, hol és milyen típusú egészségügyi ellátásokat vettek igénybe a kötelező egészségbiztosítás terhére.
Ettől az alapértelmezett szabálytól csak abban az esetben lehet eltérni, ha Ön írásban jelzi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékes területi hivatalának, hogy tiltakozik az ellen, hogy háziorvosa a fenti adatokhoz hozzáférjen.
Amennyiben a fenti lehetőséggel élni kíván, úgy honlapunkon a hasznos információk részben "OEP nyilatkozat" néven töltheti le a megfelelő dokumentumot és azt kitöltve el kell juttatnia az Országos Egészségbiztosítási Pénztár lakóhely szerint illetékes területi hivatalához.

2000 Szentendre,
Bükkös part 27.
Tel.: 06-26/311-997
E-mail: info@doktorha.hu


Aktuális

Augusztus első hetében szoftvercsere lesz

Tisztelt Pácienseink! 2018. augusztus első hetétől új informatikai rendszerre térünk át. Emiatt augusztus 3-án egyáltalán nem fogunk tudni számítógépet használni. Rendelés lesz, de adminisztratív ügyintézés nem.

Tovább »

Adatkezelés

Adatvédelmi tájékoztató

Tovább »
További aktualitások »