Egészség megőrző klub

Április 12-én ismét klub!

Tisztelt Pácienseink! 2017.04.12-én a klubban ember és állat kapcsolata lesz a témánk. Avatott szakértője a témának dr. Sátori Ágnes állatorvos és pszichológus lesz a vendégünk.

Tovább »

Eddigi témáink a klubban

Tisztelt pácienseink! Gondoltam, a jövőre nézve és az érdeklődést fokozva felsorolom, milyen témák hangzottak el eddig a klubban. Kérem további javaslataikat olyan témákat illetően, amikről szívesen hallgatnának előadást.

Tovább »
További klub hírek »

Egészség megőrző klub

« Vissza

Április 12-én ismét klub!

Tisztelt Pácienseink!

2017.04.12-én a klubban ember és állat kapcsolata lesz a témánk. Avatott szakértője a témának dr. Sátori Ágnes állatorvos és pszichológus lesz a vendégünk.

Néhány mondat az előadásról az előadó szavaival:

Az ember természeti lény, a történelem előtti időktől kezdve élvezi az állatok társaságát, de sajnos modern világunkban gyakran az állatok jelentik az egyetlen kapcsolatot az ember és a természet között. Azon túl, hogy segítenek jobban megérteni saját magunkat, az állatokkal való együttélésnek sok más pozitív hatása is van. Megkönnyítik mindennapjainkat, és segítségünkre vannak életünk nehéz időszakaiban. Az elmúlt évtizedekben számos kutatás igazolta az állattartás és az állatokkal való kapcsolat előnyeit, amit a szakemberek tudatosan is igyekeztek felhasználni, állatokat vontak be különböző terápiákba. Bár az állatok nem terapeuták, mégis, a terápiát képesek megkönnyíteni, élőbbé, személyesebbé, jobbá tenni, sőt: a gyógyító folyamat elindítói lehetnek.
Az egészséges módon alakuló ember-állat viszony az alapja minden olyan kellemes és jótékony hatásnak, amelyben laikusként vagy tudományos terv alapján részesülhetünk állataink jelenlétében, így az előadás ennek ismertetésére helyezi a hangsúlyt. Megismerkedünk az ember és állat közös életével, a kommunikációs folyamat jellegzetességeivel, az állatválasztás és a nevelés mikéntjével, azzal, hogy mit jelent az állat társasága a különböző életkorú emberek számára. Az egészséges viszony megismerésén túl, bemutatjuk az állat-asszisztált foglalkozásokat, azok alkalmazási lehetőségeit, a terápiába bevonható állatok körét.


Várunk mindenkit szeretettel
2017.04.12-én 18-20 óráig a szokott helyen a Regionális Környezetvédelmi Központ Konferencia termében. 2000 Szentendre, Ady E. u. 9-11.

2000 Szentendre,
Bükkös part 27.
Tel.: 06-26/311-997
E-mail: info@doktorha.hu

Aktuális

Munkarend változása

Tisztelt Pácienseink! 2016. szeptember 01-től kedd és csütörtök délután a Szentendrei Szakrendelő keretében rendelőnkben DIABETOLÓGIAI SZAKRENDELÉS működik, amelyen én rendelek új asszisztensnőnkkel Prikryl Ildikóval.

Tovább »

Betegjogi képviselő

Tisztelt Pácienseink! Területünkön új betegjogi képviselő tevékenykedik

Tovább »
További aktualitások »