Egészség megőrző klub

December 13-án a fejfájásokról lesz szó a klubban

Tisztelt pácienseink! A fájdalom az a vezető tünet, ami orvoshoz fordulásra kényszeríti a betegeket és ezek között a mozgásszervi fájdalmak utána fejfájás a második helyen áll.

Tovább »

Eddigi témáink a klubban

Tisztelt pácienseink! Gondoltam, a jövőre nézve és az érdeklődést fokozva felsorolom, milyen témák hangzottak el eddig a klubban. Kérem további javaslataikat olyan témákat illetően, amikről szívesen hallgatnának előadást.

Tovább »
További klub hírek »

Egészség megőrző klub

« Vissza

December 13-án a fejfájásokról lesz szó a klubban

Tisztelt pácienseink!

A fájdalom az a vezető tünet, ami orvoshoz fordulásra kényszeríti a betegeket és ezek között a mozgásszervi fájdalmak utána fejfájás a második helyen áll.

Hasznos, ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen fejfájások léteznek, mi a jelentőségük, hogyan vizsgálhatjuk és hogyan kezelhetjük ezeket. Előadónk dr. Nagy Ildikó neurológus lesz. Az előadásról az Ő szavaival:

"A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz az orvosi gyakorlatban. Elsődleges (önálló) fejfájásbetegségeket és másodlagos (tüneti) fejfájásokat különíthetünk el.

A fejfájások többsége önálló fejfájás. Magyarországon pl.1,2 millió migrénben szenvedő beteggel kell számolnunk.

Legtöbbször spontán is szűnő rohamokkal járnak és az ép idegrendszerben kialakuló működészavar következményeként lépnek fel.

A beteg első vizsgálatakor eldöntendő, hogy van-e gyanú súlyos vagy életet veszélyeztető betegségre. A képalkotó és más vizsgálóeljárások alkalmazása a tüneti fejfájások kórisméjének felállításához szükséges.

A fejfájások terápiája magában foglalja a gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelési módokat is."
Várunk mindenkit a megszokott helyen:
Regionális Környezetvédelmi Központ Konferencia terem, 2000 Szentendre, Ady E. u. 9-11.

Időpont: 2017.12.13-án 18-20 ó.

2000 Szentendre,
Bükkös part 27.
Tel.: 06-26/311-997
E-mail: info@doktorha.hu

Aktuális

November 1-től indul az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér

Tisztelt Pácienseink! Hosszú, saját megfogalmazású szöveg helyett csatolom az adott honlap linkjét, ahol minden hasznos információt elolvashatnak az új rendszerről.

Tovább »

Ismét itt az influenza szezon!

Tisztelt Pácienseink! 2017. október 11-től elérhetőek az ingyenes és térítés ellenében igénybe vehető influenza elleni védőoltások!!

Tovább »
További aktualitások »